Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kilpisuo

Kello on kaksi yöllä, mutta on pakko katsoa vielä viimeinen jakso The Watcheria. Hyvä kauhusarja.

Herään yhdeksän aikoihin, mutta en meinaa saada silmiä auki. Retkipäivä, joten kiskon itseni väkisin ylös. Pari kuppia aamukahvia hieman piristää. Pakkaamme evästä matkaan ja lähdemme sitten Kilpisuolle. Pitkospuita pitkin on mukava kävellä. Suon varrella kasvaa karpaloa. Lintutornista ei näy lintuja, kova viima käy ja neliasteinen tuuli saa nenän vuotamaan.

Kävely takaisin Laukan laavulle, nuotion äärelle paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia. Sää ei ole häävi, harmaan pilvistä ja jäätävän kylmää, mutta luonnossa on silti mukava olla. Lähdemme, kun varpaat ja sormet alkavat palelemaan sään mukaisesta pukeutumisesta huolimatta.

Takaisin äidin mökkerölle ja saunaan puita. Pyjamat päälle ja chillaamaan. Saunassa erinomaiset, suorastaan eeppiset löylyt. Ruoan jälkeen alkaa väsyttämään ja on pakko ottaa päiväunet, vaikka kello on jo viisi.

Herään seitsemän aikaan tähän todellisuuteen. Koko mökki on pimeänä ja äitinikin on päiväunilla, jotka ovat kääntyneet iltaunien puolelle. Poika on ainoa, joka ei nuku vaan pelailee sen sijaan puhelimellaan. Päätän nousta ylös ja mennä alakertaan säätämään etäyhteyttä M1 Macilleni. Virkistyn illan mittaan viimeistään siinä vaiheessa kun saan Overwatch 2:n toimimaan smoothisti NVIDIA GameStreamin ja Moonlightin avulla.

Nyt onkin sitten virkeähkö olo. Kello on 23:34. Ehkä katson jonkin leffan, tai jotain.

Tässä kirjoituksessa on 246 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää