Lisäsin blogini blogit.fi-palveluun

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 4 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 32-vuotias.

Törmäsin sattumalta Blogit.fi-palveluun, joka yrittää ilmeisesti olla jonkinlainen Blogilistan reinkarnaatio. Minulla on ikävä Blogilista.fi:tä (R.I.P 2005), se oli pala blogistanian hyvää alkukautta. Harmi, että Sanoma osti palvelun pois ja samalla lopetti sen. Pääsin joskus jopa kuumalle listalle.

Jos nyt saa kritisoida niin Blogit.fi voisi olla hieman paremmin koodattu ja käyttöliittymältään nätimpi. Palvelua selatessa juolahti mieleeni, että eipä olisi vaikeaa koodata vastaavanlainen palvelu, jota ylläpitää itse. Ideahan ei ole uusi ja aina kannattaa tehdä asioita paremmin. Esimerkiksi Laravelilla, Vuella ja modernilla CSS:llä saisi hienon blogilistapalvelun aikaan. Toisaalta, minulla riittää kiireisen työn lisäksi vapaa-ajan projekteja tällä hetkellä vähän liikaa, kuten pari kirjaa (jo yli 10 000 sanaa), laskunmaksupalvelu (jonka tosin laitoin toistaiseksi jäihin parista hyvästä syystä), retropeliharrastus ja tietysti nämä viisi blogia, joihin yritän kirjoitella. Tietysti jos ajatus saa kannatusta, se muuttaa tilanteen täysin.

Blogit.fi

Koetan vähentää projekteja, joihin en voi sitoutua, joten uusi Blogilista jääköön toistaiseksi vain ajatuksen tasolle, loputtomalle ”ideat, jotka voisi toteuttaa sitten kun ehtii ja jaksaa = ei koskaan” -listalleni.

Blogit.fi:n sisältö vaikuttaisi olevan melko trendien mukana menevä, kategorisoinnista ei esimerkiksi löytynyt ”Tekniikka”-aiheisia blogeja ollenkaan. Olemassaolevista kategorioista (Lifestyle, Sisustus, Ruoka, Perhe, Kauneus, Muoti, Käsityö, Matkailu, Terveys, Liikunta, Suhde, Eläimet, Rakennus, Puutarha, Kulttuuri, Muut) kohderyhmä paistaa selvästi läpi, palvelu suorastaan sorsii vaihtoehtobloggareita, elämäntapanörttejä ja ihmisiä jotka eivät meikkaa tai laita kotiaan. Nykyaikana voisi jopa sanoa, että hyi miten seksistinen palvelu (sarkastinen hymiö tähän). Luotan edelleen RSS-feed-aggregaattiini (Feedly + Reeder) minkään nettisivun sijaan, mutta ihan periaatteesta pitää olla Blogit.fi:ssä mukana, olenhan kuitenkin pesunkestävä bloggariseniori. Listasin Rollemaan kategoriaan Lifestyle.

Koska Blogit.fi-palvelussa on eräänlainen bädgekin saatavilla, lisään sen tähän. Pistä seurantaan, jos käytät palvelua:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä