Kuinka hankkiutua eroon rasittavista kärpäsistä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Kuva kärpäsestä Loppukesästä asuntoomme pääsi jostain syystä aina kärpänen jos toinenkin. Kärpäset ovat rasittavia varsinkin silloin kun yrittää katsoa televisiota, nukkua, tai muuten vain pysyä paikallaan. Kärpäsjalkojen jatkuva kosketus ja kärpäsen rasittava ympärillä pörrääminen käy itse kunkin hermoille. Olet varmasti itsekin ollut vastaavassa tilanteessa joskus.

Kärpäsen verkkosilmät kattavat niin laajan näkökentän että kärpänen näkee jopa taakseen. Siksi kärpäsen nappaaminen tai tappaminen on hyvin vaikeaa, varsinkin meiltä kömpelöiltä ihmisiltä. Minulla oli myös sähköinen kärpäsloukku, mutta eiväthän fiksut kärpäset sinne tahtoneet mennä vaikka UV-valo oli houkuttelemassa.

Kärpäsen nappaamiseksi täytyy olla vähän älykkäämpi. Monesti luullaan että kärpäsen saa helpoiten pois päiviltä yrittämällä läpsäistä mahdollisimman nopeasti ennen kuin kärpänen ehtii reagoida. Tämä on väärä tekniikka, koska kärpänen ehtii reagoida aina, se nimittäin huomaa parhaiten nopeat liikkeet.

Liiku siis hitaasti. On myös sanottu että kärpänen huomaa liikkeet takaa herkemmin ja edestä huonommin. Myös käden tai esineen ilmavirta vaikuttaa kärpäseen. Itse sain kärpäsen päiviltä liikuttamalla kirjaa hitaasti kärpästä kohti ja sitten tarpeeksi lähellä läimäyttämällä. Kärpäslätkät tai muut auttavat vain tuurilla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä