Junior Dynamite 2006

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Olin maanantaista perjantaihin Jyväskylän Vapaaseurakunnan järjestämällä Junior Dynamite Campilla Kuokkalassa. Ensin hieman taustaa leiristä: Tänä kesänä (2006) jd kaupunkileiri täytti kymmenen vuotta, eli leiri järjestettiin kymmenettä kertaa. Junnudynis on tarkoitettu 11-15 vuotiaille nuorille ja leirin sisältö on Jeesus -keskeinen toiminta. Vapaaseurakunnan kuvaus leiristä on seuraava:

JunnuDyniksellä ei ainakaan ole tylsää. Neljän kokonaisen päivän ja yön aikana kerkeää tapahtua paljon. JunnuDynistä ei voi selittää – se täytyy itse kokea.

JunnuDynis – Junior Dynamite on 11-15 vuotiaiden varhaisnuorten kaupunkileiri. Leirillä on mukana keskimäärin 200 junnua ja 70 nuorta ja aikuista eri seurakunnista ja kirkkokunnista.

Ohjelmassa on paljon hauskaa toimintaa ja yhdessäoloa, pienryhmiä, ylistystä, rukousta ja hyvää Raamatun opetusta. Noin kymmenessä toimintakanavassa leiriläiset pääsevät haluamansa harrastuksen pariin kolmeksi tunniksi päivittäin. JunnuDyniksiä on järjestetty vuodesta 1997 alkaen.

On mahtavaa kuulua Jeesukselle ja elää Jumalan Valtakunnan todellisuudessa tänä päivänä. Tule mukaan JunnuDynikselle – ja anna Jeesuksen muuttaa elämääsi.

Leirillä on erilaisia kanavia, joita ammattilaiset vetävät (esim. Rudy, ”Ruudolf” Kulmala on vetänyt räppikanavaa monta vuotta). Suosituimpia ovat olleet mm. skeittaus-, räppi- ja videokanava. Tänä vuonna suosituimpia olivat video- ja valokuvauskanava. Trendit menevät ja tulevat – kun viime vuonna skeittaamassa oli parisataa junnua, tällä leirillä ilmoittautuneita skeittikanavaan oli tasan kolme. Olin leirillä viidettä kertaa, toista kertaa ryhmänohjaajana.

Miksi olin moisella leirillä? Olenko joku hihhuli? Kyllä olen. Pitihän sekin joskus kertoa. Uskon Jeesukseen, Pelastajaani. Täytyy kyllä sanoa että olen todella näkymätön uskova, mutta se ei haittaa minua eikä varmaan ketään muutakaan. En ole ”käännyttäjä”-tyyppiä, vaikka Kristillisen Ala-Asteen (nykykielellä: Peruskoulun 1-6lk) kävinkin. Olen varma että jotakuta rupeaa ärsyttämään tätä lukiessa. ”Jeesusjutut” ärsyttävät tavallisia suomalaisia (ja muita ihmisiä), jotka ovat tottuneet juomaan kaljaa saunassa (ja/tai muuallakin), syömään makkaraa, elämään normaalisti, katsomaan telkkaria, löhöillä riippumatossa, elämään ilman Jumalaa. Minusta on hyvin ristiriitaista jos ihminen hyväksyy homot, mutta ei voi sietää uskovaisia, ”hihhuleita” tai ”jeesustelijoita” (..). En väitä että juuri sinä olisit sellainen tyyppi. Ei siitä sen enempää, poikkesin jo pääaiheesta.

Dynikselle tuli paljon kavereita ja ystäviä eri puolelta Suomea. Leirillä oli todella valoisa ja rento ilmapiiri. Sain leirillä myös paljon uusia kavereita. Sääkin oli aivan mahtava. Mennäänpä alkuun: Sunnuntai-aamuna oli roudaus. Vapikselta roudattiin kamoja Kuokkalan Koulun tiloihin. Maanantaina aloittelimme leiriä yhdeksän aikoihin palaverilla. Leiriläiset saapuivat kymmeneltä ilmoittautumaan. Kamat purettiin ja leiri sai alkaa. Salissa alkoi ohjelma, kanavien esittelyt ja toiminnalliset jutut. Saatiin nähdä ja kuulla heti alkuun räppi- ja mm. erittäin taidokkaita electric boogie dance -esityksiä. Päivällä käytiin kanavien aikaan (14-17) ystävien kanssa skeittaamassa Jyväskylän keskustassa. Ostettiin kokikset ja nautittiin mahtavasta kesäauringosta. Maanantai meni nopeasti kesäillessä, leiriä startatessa ja omiin pienryhmäläisiin tutustuessa.

Tiistaina vastuullisten palaveri alkoi 7.30. Ryhmäläiset herätettiin 8.00 ja aamu alkoi rukouksella ja juttelulla. Samalla tutustuttiin omiin lampaisiin paremmin. Päivällä käytiin kanavien aikaan ystävien kanssa Jyväskylän keskustassa ostamassa laminasta minulle uusi laminan kompliitti (kaikki laminan (trukitkin) paitsi laakerit Happy Hourin), skeittaamassa ja paistattelemassa päivää. Illalla kuunneltiin koulussa pari opetusta.

Keskiviikkona samat aamurutiinit kuin tiistaina, mutta pienryhmissä puhuttiin edellisen illan opetuksista. Päivällä skeitattiin, oltiin ystävien ja kavereiden kanssa ja pidettiin hauskaa. Otettiin aurinkoa ja kuunneltiin reggaeta ulkona niin kovalla että se kuului matkojen päähän.

Torstaina on tunnetusti leirin parhaat hetket. Iltaohjelmassa näytetään leiriläisten aikaansaannokset kanavilla (videokanavan leffoja, räppi-, breikki- ja dancekanavan laadukkaita esityksiä ja muuta ohjelmaa, kuten K-Mikkoa (stand up koomikko). Valvoa saa kolmeen ja kahdentoista jälkeen on bileet, joissa syödään monta kymmentä litraa jäätelöä (semmoisista isoista tukkupaketeista, joita on jäätelökioskeissa) ja monta kiloa karkkia. Dj soittaa musiikkia kahteen asti, käytävällä pidetään skaboja (limboa, ddr:ää). Ja salissa voi ylistää ja rukoilla yömyöhään, jos haluaa. Aivan mahtavaa. Ja paljon ystäviä ja kavereita kaikkialla.

Perjantaina on vielä vähän ohjelmaa ja pari opetusta. Leiri loppui yhdeltä, jonka jälkeen me vastuulliset siivottiin koulu ja lähdettiin vapikselle, jonne tilattiin 50 pizzaa viidestä Jyväskylän mutu-pizzeriasta. Syötiin hyvällä ruokahalulla. Viivyttiin jonkin aikaa vapiksella kaveriporukassa ja lähdettiin Juhanille/Veikolle. Veikolla laitoin Joonatanin ottamia kuvia iPodni levylle ja lähdin kotiin. Se oli siinä. Jäi mahtava fiilis leiristä.

Kuvia löytyy digikuvien galleriastani osastosta Kesä > Junior Dynamite 2006. Päivittyy toivottavasti tänään/huomenna 00:00.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä