Varmuuskopiointia ja mysql:ää

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kuten jo varmaan tiedät, linux/unix on erittäin kätevä komentorivistään. Varmuuskopioin palvelimen tiedostot säännöllisesti, kyllä – suoraan komentoriviltä. Varmuuskopointi tapahtuu kätevimmin kommennolla:

rsync -vare ssh tunnus@palvelimen.osoite.fi:/hakemistopolku/public_html/mitäikinä/* /esim/media/lahna/web/backups/rollemaa.fi/päivämäärä/

Nopeaa ja vaivatonta. Tänään laitoin fancyboxin uusiksi, sillä viime kerralla se jäi vähän vaiheeseen. Sitä paitsi versioni oli aataminaikuinen (1.0), s13ge:n huomauttaessa asiasta tajusin päivittää uusimpaan versioon (1.23), joka toimii myös operalla. Halusin myös että pelkästään kuvat aukeaisivat fancyboxiin, ei joka ikinen linkki blogimerkinnässä. Hyödynsin viime vuoden maaliskuun kikkaani ja korvasin kaikkiin kuviin, joissa on linkki/tagi ennen kuvaa, tyylimääritelmän fancy, jonka fancybox tunnistaa omakseen:

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content, ’><img src=”’, ’ class=”fancy”><img src=”’)

Sivua on siis jälleen hienosäädetty. Tämä jääköön päivitysmerkinnäksi. Tulen kirjoittamaan tulevaisuudessa enemmän linuxista, bashista, skriptaamisesta, mysql:stä ja omista projektesita, tietenkin omien kuulumisien lomassa. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja Rolle toivottaa hyvää vappua itse kullekin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

  1. tms_

    ”Halusin myös että pelkästään kuvat aukeaisivat fancyboxiin, ei joka ikinen linkki blogimerkinnässä.”

    Loistavaa. Mua on nimittäin vähän vaivannut, kun kaikki linkit aukesi fancyboxiin… :P

  2. rolle

    Juu. Jaksoin vihdoinkin korjata sen. Hienoa että muutokset miellyttävät :)

  3. Tuomas

    Jos ei muisti riitä rsyncin parametreihin, niin on kätsympää on käyttää grsyncciä (on mulla jokapäiväisessä käytössä) :) Varmuuskopiointiin suosittelen myös dirvishiä, joka perustuu rsyncciin mutta tekee kovilla linkeillä useita ”versioita” varmuuskopiosta. Tilaa tuhlaantuu about sen verran kuin on muuttuneita tiedostoja.

  4. Kesäistä torstaipäivää virkistetystä Rollemaasta | Rollemaa.org

    […] kertaa WordPressin automaattipäivitystä. Otin tietenkin ensin varmuuskopiot tiedostoista rsync-komennolla, ja tietokannasta WP:n omalla Backup-systeemillä. Automaattipäivitys onnistui, mutta päivityksen […]