Älä luota Televisaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Katson televisiota erittäin vähän, jos ollenkaan. Aamuisin ja aamupäivisin tulee kuitenkin heitettyä aivot narikkaan ja avattua töllötin. Lähinnä juuri silloin kun ei vain jaksa mitään muuta, tai ei ole mitään tekemistä.

Päivisin tuutista tulee OstosTV:tä, mainoksia ja Televisa, josta kaikissa harrastetaan silmään pissimistä kympillä. Kyseenalaistan televisiosta tulevan tuuban toisinaan jopa enemmän kuin Internet-tiedon. Ainakin näistä kilpailujutuista…

Televisan ja muiden vastaavien turhien kilpailujen juontajina ovat yleensä niin sanottuja turhia julkkiksia, kuten BB-tyyppejä. Pitkään ruudussa on kuitenkin ollut hehkeä Laura Sofia Koski, joka sattuu olemaan bloggaja. Koski nimittäin kirjoittaa LEARNING TO DANCE IN THE RAIN-nimiseen blogiin, lähinnä muotia ja kuulumisiaan.

Television Televisa-ohjelma

Televisan juontajien työnkuvaan kuuluu puhua taukoamatta. Koska puhuttavaa täytyy koko ajan keksiä, sisältöön mahtuu melkolailla roskaa. Pelaajia yritetään saada mukaan niin että mikään verbaalinen keino ei ole yhtään huonompi. Jokainen ”osallistuminen” maksaa. Ei kai muuten viestissä olisi palvelumaksua ja pelissä K-18 ikäraja.

Televisassa painottaa niin juontaja kuin tekstikin, että kyse ei ole millään tavalla tuurista, vaan tiedolla ja taidolla voittaa. Tämä on selvää kusetusta. Heti seuraavaan hengenvetoon juontaja nimittäin sanoo että vastaessasi kysymykseen oikein (lue: maksaessasi pari euroa pelkästä yrityksestä) pääset kierrokselle jossa vastaat lisäkysymyksiin joihin vastattuasi nopeiten saatat voittaa vähintään 10 000 €, vai mikä summa nyt ikinä onkaan kyseessä. Eli käytännössä silkka mahdottomuus voittaa helposti. Koko ajan ruudussa painotetaan että miten helposti saatkaan sen kymppitonnin käteen kun vain tiedät mikä se Suomen pääkaupunki on ja tekstaat tiedon meille…

Viimeksi jonkun lahjakorttipalkinnon voitti höperöitynyt Kyllikki Etelä-Pohjanmaalta, mutta hänkään ei saanut sitä kymppitonnia vaikka oli listalla ensimmäisenä. Ohjelma nimittäin meni mainoskatkolle ja olisi jatkunut vielä sen jälkeen pari tuntia. Eli vaikka vastaisit nopeiten, et missään vaiheessa voi olla varma voitatko pelistä yhtään mitään. En ole kertaakaan nähnyt kenenkään voittavan, kun en ole jaksanut katsoa loppuun asti… korkeintaan muutaman minuutin olen ohjelmaa seurannut. Kenelläkään ei voi olla niin tylsää että jaksaisi katsoa moista tuubaa.

Ohjelmaan koitetaan kalastaa arveluttavin keinoin soittajia. Vähäpukeiset nätit tytöt kannustavat pelaajia mukaan. Välillä otetaan korkokengistä ja hameenhelmoista lähikuvia, jotta katsojien mielenkiinto säilyisi. Juontajat ovat vähä-älyisiä bimboja, jotka toistavat samoja asioita ja heittelevät seteleitä ympäri studiota luoden illuusion mukamas rahakkaasta mahdollisuudesta voittaa paljon rahaa. Välillä näytetään ruudussa kevennyksenä vääriä vastauksia, joita pelaajat ovat muka studioon lähettäneet.

Televisailut ovat olleet lähinnä Youtube-viihdettä. Aiemmin visailuun soitettiin arvauksia, mutta tällaisten tapausten jälkeen peli on toiminut lähinnä tekstiviesteillä:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä