Oikeanlainen pelaaminen piristää elämää

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Kiinnostaako saada reaaliaikainen ilmoitus uudesta tekstistä? Liity Rollen tekstit Telegram-ryhmään!

Tottakai!

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Koska nykyään budjetoin ihan kaiken, olen oppinut rahankäytöstäni aika paljon, mikä on itsessään siistiä, ottaen huomioon sen miten huono olen ollut rahaa käsittelemään kautta aikojen. Homma ei enää ahdistakaan niin paljon kun faktat on lyöty tiskiin. Kulut ovat pysyneet maltillisina, mutta silti esimerkiksi uhkapelaamiseen menee meikäläisellä yhä säännöllisiä summia. Olen silti tyytyväinen, sillä peliriippuvuutta minulla ei ole, enkä ole koskaan hävinnyt isompia summia, verrattuna kaveripiiriini. Kohta ”uhkapelaaminen” on kuukausibudjettini piirakasta sellainen mitättömän pieni siivu, alle 5%, johon olen ehdottomasti tyytyväinen.

Vedonlyönti on nykyään suosittua. Lähipiirissäni on futishulluja, jotka pistävät viikottain betsejä ns. ”varmoista peleistä”. Varmaa ei olekaan, mutta jalkapallosta paljon tietävän on helppo pistää panoksia esimerkiksi joukkueille, jotka ovat voittaneet kaikki pelit putkeen kuukausien ajan. Toisaalta virman porukalla pistettiin kerrankin yksi ”varma veto”, josta piti tulla paljon massia, mutta helppojen osumien vuoksi voitot jaettiin niin suurelle porukalle, että ei napsunut kuin omat takaisin. Sitten taas toisinaan porukka hehkuttaa miten tuli taas monta hunttia. Veikkaukselta näitä voittoja kuitenkin kuulemma harvoin tippuu.

Taitolaji, mutta myös tuuria täytyy olla matkassa. Itse en ole koskaan tainnut voittaa suuria summia. Osa pelaa ihan vain sen pienen jännityksen vuoksi ja ”rakkaudesta jalkapalloon”, ei niinkään pelkästään sen rahan vuoksi. Itsehän en jalkapallosta juurikaan mitään tiedä, joten varsinaiset vedonlyönnit painottuu minulla Suomen jääkiekko-otteluihin. Jotkut vertaavat uhkapelaamista osakkeiden ostoon ja myyntiin, onhan sekin varmasti jonkin verran tasapainoilua taidon, tietämyksen ja tuurin kanssa.

Miksi kirjoitan tästä? Kipinän sain viime aikojen betsitouhuista ja mm. Suomen suosituimpien tweettaajien Esko Seppäsen ja Aleksi Valavuoren tweettien seurailusta. On aika hullua miten jotkut pystyvät laittamaan niin paljon rahaa pelkästään aavistuksen varaan. Toisaalta toiset sanovat että vedonlyönti on ainoastaan kannattavaa silloin kun rahaa on paljon pelissä. Ihan totta, en ole leipää pöytään saanut ikinä, varmaan siksi koska pelaan niin satunnaisesti ja pienillä summilla. Parempi niin.

Enemmän minua yhä kiinnostaa nettipokeri kuin esimerkiksi suomalainen kasino. Pelaan senteillä aikani kuluksi ja olen joskus voittanutkin sellaisia kivoja pikkusummia. Minulla ei ole varaa panostaa isompiin summiin. Vedonlyönti onkin ollut kautta aikojen vähän varakkaampaa huvia, koska rikkaammilla tappiot eivät raapaisen niin paljoa. Kun köyhempi häviää, ei varaa ole enää elämiseen. Siksi vähän säälittää ne, jotka pistävät aina ne viikottaiset Kenot ja roikkuvat kauppojen pelikoneilla törsäämässä viimeisiä pennosiaan. Uhkapelaamiseen saattaa jäädä pahasti koukkuun, sillä järjestelmä on juuri rakennettu psykologiseksi houkuttimeksi. Raakaa bisnestähän se on, ja minusta on uskomatonta että esimerkiksi pelikiellon saa RAY:lta vain vuodeksi kerrallaan.

Aika hullua kun miettii millainen bisnes vedonlyöntikin on. Jokaisesta betsistä mikä sivustolla laitetaan saa virma proviikat. En näe uhkapelaamista niin pahana asiana kuin jotkut, sillä tässäkin asiassa maltti on tärkeää. Kun pysyy hyvä omatunto pelailusta, eikä tule hävittyä niin paljon että riskeeraa elämänsä, kaikki on okei. Pelaamisesta ja pienistä voitoista ja jopa häviämisestäkin pitää jäädä hyvä mieli. Kaikki menee hyvin kun pitää mielessä sen että on itse se joka pelaa peliä, eikä peli se joka pelaa itseä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 33-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. alajarvela

    5% esim. 2000€ budjetista mikä on siis yhteensä 100e, se on yllättävän iso summa vaikka 5% kuulostaa pieneltä. Itsehän pelaan rahapelejä usein jos on käteistä kauppareissun jälkeen. ei kylläkään pitäisi, tappiotahan siinä tekee.

  2. Rolle

    Joo, no karkeasti päässä laskin, ei ole koskaan mennyt kyllä sataa euroa. 50e/kk ehkä realistisempi luku. Lotto mulla on jokaviikkoinen 1-2 riviä, siihen betsit päälle. Pokeri- ja veikkaustilillä on yleensä aina hiluja. Kuulostan nyt kauhealta uhkapelaajalta, mutta usko pois en ole.